TV-slaven

Velkommen til denne siden. Som en tidligere tv-slave vil jeg benytte denne siden til å drodle litt rundt tv-serier og programmer.

18.02.09.

KITT rir igjen

Knight Rider er tilbake i ny og bedre innpakning.

FOTO: NBC.

FOTO: NBC.

Hvem husker vel ikke David Hasselhoff og bilen hans KITT fra åttitallet? Nå er KITT tilbake i en ny og bedre utgave og denne gangen har bilen fått stemmen til selveste Val Kilmer. Snakk om degradering av en av Hollywoods kanskje beste (og vanskeligste) skuespillere …

OK. Serien handler om en hemmelig organisasjon som driver med kunstig intelligens som selvfølgelig er montert inn i en fet Ford Shelby Mustang. Sammen med sjåføren Mike Traceur (som selvfølgelig er sønnen til Hasselhoffs rollefigur) bekjemper bilen de slemme. Plottet er ikke spesielt komplisert og dialogen til tider litt platt i begynnelsen, men all-in-all er den underholdende.

Det interessante, ettersom serien utvikler seg, blir forholdet mellom bil og sjåfør mer interessant.

Serien skal gå på Viasat4 og er verdt å se om man liker fete biler, slossing og vakre mennesker (som om Hollywood ville bydd på spesielt annet for TV).

27.02.09

Har Whedon bommet?

Det var med store forventninger at TV-slaven satt seg til rette for å se tv-skaper Joss Whedons nyeste tv-serie, Dollhouse. Det endte med skuffelse.

Skuespillerne i Dollhouse. Foto: Twentieth Century Fox.

Skuespillerne i Dollhouse. Foto: Twentieth Century Fox.

Joss Whedon tok tv-seere verden over med storm da han skapte tv-serien Buffy the Vampire Slayer, og holdt på mange med oppfølgeren Angel. Selv er min favoritt Firefly som er et herlig romeventyr for scifi-nerder. Denne serien ble dessverre kansellert etter bare fjorten episoder, og ble avsluttet med filmen Serenity.

Etter at filmen Serenity ble lansert i 2005 har det vært forholdsvis stille rundt Whedon. I fjor ble det klart at han var i gang med å lage en ny scifi-serie for Fox i USA, men i mellomtiden lagde den kreative filmskaperen den nettbaserte tv-serien Doctor Horrible’s Sing-along blog, en herlig tre delers serie som skiller seg så enormt fra de tradisjonelle tv-seriene at bare det gjør den verdt å se.

Så, for et par uker siden hadde Dollhouse premier på amerikanske tv-skjermer. Selv om serien ble ledet inn av Terminator: The Sarah Connor Chronicles, viste det seg at tv-serien ikke klarte å virkelig kjempe med etablerte tv-serier som Ghost Whisperer.

Jeg må si at det ikke overrasker meg. Selv om Terminator-serien har etablert seg i USA, er den alene ikke sterk nok til å holde på seerne. Og så viser det seg at det er heller ikke Dollhouse. Personlig synes jeg at serien virker uten mål eller mening. Plottet om mennesker som «vaskes» rene for sin egen personlighet, for så å få nye tilpasset en hver anledning fremstår svak. Konflikten er tam og det blir ikke så veldig mye bedre i den andre episoden i serien. Serien er ikke spesielt tilgjengelig for seerne og fremstår enda særere enn Firefly. Ikke minst fordi Dollhouse mangler det som har kjennetegnet Whedons tidligere serier; kjappe replikker fylt med ironi.

Når serien kommer på norske skjermer, vil jeg anbefale å styre unna. Med mindre du virkelig har behov for å slå ihjel tid.

19.01.09


Snart ferdig?

Jada, jeg ble fengslet av Lost fra første episode, men er det ikke på tide å gi seg snart?

Denne uka begynner Lost på amerikansk TV igjen, og igjen venter vi i spenning for å finne ut hva som skjer med de overlevende etter at Oceanic Air Flight 815 styrten.

ABC

FOTO: ABC

Det var utrolig spennende i begynnelsen, isbjørner, de andre, The Dharma-initiativ og alt det andre som befinner seg på øya i Stillehavet. Så pass fengslet ble jeg at jeg faktisk måtte skrive en oppgave i medievitenskap om serien, om hvordan den benyttet seg av flere lag med dramaturgikurver. Men det fungerer best når manuset henger på greip. De fleste jeg kjenner var som meg hekta på serien gjennom de første to sesongene, men så falt de av. «Det ble i meste laget,» sa en og ristet på hodet.

Da den fjerde sesongen tok til skrev jeg i en kommentar på NA24 (som selvfølgelig ikke er på nettet lenger da nettstedet ikke vedlikeholder arkivet sitt) at jeg neppe klarer å la serien ligge. Nå, etter at de fikk øya til å flytte på seg (!?!?!) må jeg innrømme at jeg er utrolig usikker.

Skaperen av Lost J.J. Abrams har tidligere sagt at han håpet på å avslutte serien med en film etter femte sesongen. Vel, la oss i hvert fall håpe at det stopper der. Men for den saks skyld kan jo manusforfatterne ha gjort en fantastisk jobb og da kan det jo være at den er verdt det. Men for Disney-eide ABC kan det være en tanke å følge eksemplene til Prison Break og Battlestar Galactica – slutt mens leken er god.

15.01.09


YES!

Battlestar Galactica er tilbake på skjermen igjen.

Scifi Channel.

Battlestar Galactica kommer med de 11 siste episodene. Foto: Scifi Channel.

En av tidenes beste scifi-serier er tilbake på skjermen på verdens mest passende kanal The SciFi Channel i USA. Battlestar Galacticas flukt fra cylonene (roboter) som vil utrydde sine skapere og søken etter trygg havn på jorden er snart omme. I alt skal det sendes bare 11 episoder til i serien, og så er det visstnok helt slutt. Ja, ja, jeg får bite tenna sammen i det vi nærmer oss slutten av april, og håpe at klumpen i halsen vil være mulig å svelge.

I siste episode i forrige sesong tok serien  en veldig spesiell vending. Etter flere år i rommet fant mannskapet fra Battlestar jordkloden. Planeten som profetene hadde omtalt. Planeten hvor deres fjerne slektninger hadde dratt til.  Men alt var ikke som de hadde ventet. For etter å ha utløst en borgerkrig mellom cylonene og etter å ha landet på jordkloden, oppdager de at dette ikke er en trygg havn. Det er ikke et sted man kan planlegge å bli. Jordkloden har vært utsatt for atomkrig. Hva kan vel bli bedre?

I Norge har NRK hatt rettighetene til serien, men har så vidt jeg vet bare sendt tre av de til nå fire sesongene av serien. Om de kommer til å sende flere vites ikke.

Fredag blir en happening for Battlestar-fans i USA, lørdag for oss her på kontinentet. Jeg kjenner det formelig kiler når jeg tenker på trommene som brukes som soundtrack i hver eneste episode.

Yeah, baby, yeah.

10.01.09


Verdens beste tv-serie!

Nei, jeg trenger ikke å spørre om Dexter er verdens beste tv-serie. Jeg har ikke tvilt et sekund.

Showtime

FOTO: Showtime

Det er noe vakkert og morbid med en dysfunksjonell seriemorder som arbeider som «CSI-mann» for Florida-politiet. Helt siden jeg tilfeldigvis snublet over serien første gangen har jeg vært hekta.

Den første sesongen ga sjokket og intrigen. Da andre sesongen kom ble nødvendigvis ikke sistnevnte noe bedre. Og ja, sjokket eller overraskelsen var fortsatt sterkt til stede. Det er noe med dialogen, rollefiguren, patos og foto og redigering som gjør at tiden utenom Dexters jaktsesonger er smertefullt grå og matte.

Jeg må krype til korset og innrømme at jeg ennå ikke har lest bøkene tv-serien er bygget på. Jeg burde gjort det, men jeg tør ikke rett og slett fordi jeg så langt ikke har oppdaget en så utrolig serie som denne.

I Norge går serien på Viasat4, hvor andre sesongen er ferdig for en stund siden (trolig går den i reprise på søsterkanalen TV3), men kanalen har fjernet serien fra sin programoversikt. Om du ikke orker å vente på «gratis-tv» kommer trolig sesong tre på Canal+ om ikke lenge. I USA er det Showtime (Weeds, Californication, Tudors) som står bak serien, og der er tredje sesongen ferdig. En herlig sesong.

Mer enn en gang har jeg klappet henrykt over vendingene i plottet. Gled dere, for dette er en must-see serie.

Reklamer

5 Responses to TV-slaven

 1. Ordpressa says:

  Ja, dette er virkelig en must-see serie. Du har altså sett sesong 3? Holder den like høy kvalitet som de to foregående sesongene?

  Selv har jeg bare fått med meg de to første, ettersom Showtime ikke tilgjengeliggjør innholdet sitt på amerikansk iTunes (ser serier via Apple TV) før etter at sesongen har blitt vist på tv.

  • martinhjensen says:

   Vet du, jeg synes den tredje sesongen av Dexter er så langt den beste. For å si det på engelsk: And the plot thinkens. Den tok noen vendinger som var helt utrolig, og jeg hater at jeg må vente på fjerde sesongen 🙂

 2. Ordpressa says:

  Godt å høre. Da har jeg virkelig noe å se fram til!

 3. Lasse Gimnes says:

  Hei Martin

  Glitrende blogg du har skapt. Dette er et godt initiativ for oss som er litt mer enn gjennomsnittlig interessert i hva som skjer i mediebransjen. Lover å følge med på bloggen din i tiden fremover. Ha en flott helg. Mvh Lasse

 4. Tilbaketråkk: Nei og nei… « Mediamonster

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: